Van Havana naar Vinales en naar Cienfuegos
12/12
Het eesrte deel van deze reis was erg saai, slechte wegen en bijna geen auto's, wel paardenkarren. Veel bananen, tabak gezien. de oogst was net voorbij, dus hele kleine plantjes.
verder nog bonen, papaya, suikerriet en rijst. Gelukkig werd het tweede deel interessanter met boerderijtjes, heel klein, paard voor de deur en dat was het dan, erg primitief.
In Vinales een boerderij met tabaksbladeren bezocht en s'avonds in de schuur bij de boer een creoolse maaltijd met kip, varkensvlees, zwarte bonenrijst en mousse van mango, en papayo met kaas, heel erg lekker. We sliepen in een hotel met fantastisch uitzicht. Wel een storm vannacht, en geslapen met delens en sokken aan, net Nederland !
13/12
Vandaag naar Pino del Rio, een leuk koloniaal plaatsje van de tabaksbaronnen, waar we een sigarenfabriekje hebben bezocht, er zijn 90 handelingen nodig bij het maken van 1 sigaar, dus Ad en Arie,daarom zijn goede sigaren zo duur. Zeer primitief toch wel. Het was wel een mooi , maar ook weer vervallen koloniaal stadje. Dan richting Cienfuegos, ver rijden , want je moet eerst terug richting Havanna en dan naar midden Cuba, zo gaat dat hier.Dit gebied is van de vroegere suikerbaronnen. De oogst is nu aan de gang, hebben we gezien.
Na een hele dag in de bus mochten we even shoppen in Cienfuegos, net jaren 60.
Wel ook hier weer hele mooie gebouwen.
Allemaal bedankt voor jullie felicitaties, ik heb alles ontvangen, per sms en op dit reisblog.
Vanavond eten in dit hotel en morgen naar Trinidad,
ps. Op het kaartje van Cuba kan ik niet precies aangeven waar we zijn, dat kent hij niet, bijzonder !
groetjes van ons,
Hoi Therese en Jos, Allereerst nog de felicitaties met je verjaardag, een hele dag aan gedacht, maar toch vergeten te sms-en. Ik heb vandaag pas de ling naar de log ontdekt, leuk dat je snel en kort wat kan schrijven. Valt dus nog wel mee in cyber-cuba om op de pc te komen. Klinkt allemaal heel leuk, vooral de muziek en sigaren. Veel plezier nog,
Hoi Therese en Jos, alsnog van harte gefeliciteerd. Wel een beetje laat, dus sorry. Zo te lezen hebben jullie weer een prachtige reis. Nog veel plezier voor de rest van de reis. Groetjes en liefs van ons
hoi,
ook van ons nog van harte gefeliciteerd, wel weer heel leuk om zo je verjaardag te beleven.
Veel plezier nog en goede reis verder