TJCUBA.reismee.nl

Santiago de Cuba

Hoi luitjes,

We hebben weer maar een kaart van een half uur, dus dat moet dan best snel, dus niet al te uitgebreid denk ik.

In Santiago de Cuba een stadstour gedaan, leuk, ook een grote stad, het huis van Velasquez gezien, de stichter van 5 grote cubaanse steden ( stond ook op de sigarenbandjes pa!)

Na de lunch begon het te regenen, niet een paar druppels , maar een tropische bui van uren ( maar dat wisten we toen nog niet ). We waren aan het 'winkelen' , in feite lege winkels, maar goed, dan maar schuilen bij een koffietentje, waar de echte cubanen ook wachtten. Bijzondere mensen, mooie spaanse koppen, een zwerver met een geadopteerd poesje, je ziet er van alles, en ,heel bijzonder, nat of niet, mensen swingen gewoon door.

Taxi proberen aan te houden, daar springt een jongen uit die zegt dat we mee mogen, dan ben je erg blij, en zeker omdat hij naar hetzelfde hotel moest, even weer een leuk onverwacht contact. s'Avonds geen show in een tuin vanwege de regen, wel jammer.

De volgende dag naar Sancti Spiritus gereden, 600km over slechte weg, dat hakt er wel in.

Een beeldig klein stadje en een prachtig hotel waar we ook lekker hebben kunnen eten , want restaurants waren daar niet. Alweer een kreeftje, heel anders dan bij ons, maar ook erg lekker. Wij hadden een kamer met 2 Romeo en Julia balkons, maar er is geen serenade meer gekomen. Na nog een bezoekje aan de markt weer verder naar Sancta Clara, waar Che Guevara de slag met Batista heeft geleverd. De trein waar het mee gebeurde hebben we gezien en morgen gaan we naar het mausoleum en door naar Varadero, waar de rondreis eindigt en we opgesplitst worden in verschillende hotels. Of het daar mooi weer is is nog de vraag, want vorige week was het daar 16 C, uitzonderlijk voor hier.

Weer wat winkels gezien, je wordt stil van de leegte, het gebrek aan reclame en fleurigheid, dit voelt echt russisch. Maar mensen zijn het gewend en toch vriendelijk en vrolijk, knap hoor.

Wij hebben het dus heel erg goed !!!

Nu zijn we in een park met hutjes, ook leuk,maar weer heel anders. Wij hoorden dat het zo verschrikkelijk koud is in nederland, met sneeuw, terwijl we hier echt in korte broek lopen. Zweten is het niet, het is 24 C, lekker dus .

Iedereen veel groeten en warmte gewenst,

Therese en Jos

't Gilde

Hoi T., een hartelijke groet uit Winterberg. Lijkt me een zeer enerverende reis, alleen al vanwege dat swingen en zo. Meer schrijf ik niet, je reist niet naar Cuba om dan op het internet mijn teksten te lezen....Ciao!